Filet z kapra s makom a kapustou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme na pekáč, ktorý vymastíme olejom a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 15-20 minút. Kapustu rozoberieme na lístky, zblanšírujeme ich vo vriacej vode a nad parou ich podusíme do mäkka.
  2. Hotového kapra necháme v teple a do výpeku pridáme zeleninový vývar. Všetko povaríme a necháme zredukovať. Potom zahustíme maslom a dochutíme soľou a bielym korením.
  3. Nakoniec pridáme nasekaný koriander.
  4. Náš tip: Pred spracovaním je dobré zbaviť kapra šupín, očistiť a pred varením máčať v slanej vode.