Filet z kapra s makom a kapustou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup- Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme na pekáč, ktorý vymastíme olejom a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 15-20 minút. Kapustu rozoberieme na lístky,
zblanšírujeme ich vo vriacej vode a nad parou ich podusíme do mäkka.
- Hotového kapra necháme v teple a do výpeku pridáme zeleninový vývar. Všetko povaríme a necháme zredukovať. Potom zahustíme maslom a dochutíme soľou a bielym korením.
- Nakoniec pridáme nasekaný koriander.
- Náš tip: Pred spracovaním je dobré zbaviť kapra šupín, očistiť a pred varením máčať v slanej vode.
|