Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Maslo alebo tuk rozpálime v ohňovzdornej nádobe a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme jemne nakrájanú jarnú cibuľku a krátko opražíme. Pridáme olivy, biele víno, prepasírované paradajky, bobkový list a estragón nakrájaný nadrobno. Navrch dáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou a cukrom a zjemníme sherry.
  3. Nakoniec do ohňovzdornej nádoby postavíme stočené filé a v rúre predhriatej na 200 °C zapečieme asi 10 až 15 minút. Vyberieme, ešte raz ochutíme a ihneď podávame.