Figovo-mandľové guľôčky obalené v sezame s matcha práškom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. decembra 2022
mesačník Varecha, 23. decembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Jemne sladkastý práškový čaj matcha je výborným partnerom kakaa. Skúste túto extravagantnú kombináciu v lahodných nepečených guľôčkach.
16 ks
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sezam nasucho opražíme na panvici s hrubým dnom a necháme vychladnúť. Sušené figy prepláchneme teplou vodou a osušíme.
- 2
Do robota s nadstavcom na nože vložíme mandle a najemno ich rozsekáme. Pridáme figy a kakao, rozmixujeme na lepivé cesto.
- 3
Para orechy nahrubo nasekáme a zmiešame s opraženým sezamom. Potom zapracujeme do cesta.
- 4
Z hmoty vytvarujeme guľôčky a obaľujeme ich v zmesi sezamu a čaju matcha.
Tiež figové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu