Figové guľky
Figové guľky

Figovo-mandľové guľôčky obalené v sezame s matcha práškom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. decembra 2022
Figovo-mandľové guľôčky obalené v sezame s matcha práškom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Jemne sladkastý práškový čaj matcha je výborným partnerom kakaa. Skúste túto extravagantnú kombináciu v lahodných nepečených guľôčkach.

16 ks
porcií
35 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 g
200 g
120 g
15 g
100 g
Na obalenie:
100 g
2 g prášok




Postup

  1. 1

    Sezam nasucho opražíme na panvici s hrubým dnom a necháme vychladnúť. Sušené figy prepláchneme teplou vodou a osušíme.

  2. 2

    Do robota s nadstavcom na nože vložíme mandle a najemno ich rozsekáme. Pridáme figy a kakao, rozmixujeme na lepivé cesto.

  3. 3

    Para orechy nahrubo nasekáme a zmiešame s opraženým sezamom. Potom zapracujeme do cesta.

  4. 4

    Z hmoty vytvarujeme guľôčky a obaľujeme ich v zmesi sezamu a čaju matcha.

Diskusia k receptu