Pšenovo-figové guľky

danda3 - fotkadanda3, 23. marca 2013
Pšenovo-figové guľky
Foto: danda3

Z pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tu je výsledok.

60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček (jáhly)
2 hrnčeky
500 g
100 g
150 g
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pšeno zalejeme vriacou vodou, zlejeme, opakujeme ešte 2x, potom dáme na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Džús (alebo mlieko alebo ryžový, pohánkový, ovsenný nápoj) dáme do hrnca, privedieme do varu, pridáme pšeno, premiešame a necháme variť 15 minút na najmenšom ohni.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 1
  2. 2

    Figy zalejeme vriacou vodou, necháme zmäknúť, potom necháme odkvapkať na sitku. Najskôr som dala 1 balík, ale bolo to málo, tak som pridala ešte jeden. Fantázii sa medze nekladú, môžete použiť akékoľvek sušené ovocie podľa chuti.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 2
  3. 3

    Hotové pšeno.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 3
  4. 4

    Figy pomelieme, pridáme k pšenu spolu s orechami a nastrúhaným marcipánom - ten sa môže vynechať, pridať viac orechov a podľa chuti dosladiť medom. Namiesto orechov môžu byť mandle, kokos, arašidy. Premiešame a

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 4
  5. 5

    formujeme guľky, ktoré obalíme v orechoch (kokose, mandliach a pod.) Veľmi ma cukalo obaliť ich v čokoláde, ale ovládla som sa...☺

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do košíčkov a do chladu. Vyšlo mi 100 ks.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 6
  7. 7

    Veľká noc môže prísť.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 7
  8. 8

    Prierez, sú fantastické, málokto by uhádol, z čoho sú.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 8
  9. 9

    Variácia podľa @vierutt - Do základnej zmesi pridáme datle, rum a sušené slivky, obalíme v kokose.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@stacy Ďakujem, konečne niečo, čo si môžem dať bez výčitiek svedomia...:D:D:D
super receptík,určite urobím,pšeno čaká na premieru