Feferónková pasta
Autor receptu: natascha1
Na trhu som kúpila pekné okrúhle feferónky. Niečo som zavarila do sladkokyslého nálevu a pár mi ich zostalo, tak som urobila pastu.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Feferónky som umyla, nakrájala na polovice. Kápiu som umyla a nakrájala na pásiky. Hrozienka som opláchla pod tečúcou vodou. Pridala očistený cesnak a všetky ostatné ingrediencie.
- Dala som všetko spolu variť pod pokrievkou, len toľko aby feferónky a kápia trošku zmäkli a rozmixovala som ponorným mixérom. Kto chce, môže feferónky, kápiu a cesnak najskôr pomlieť na mäsovom mlynčeku a až potom pridať všetko ostatné.
- Zmes som potom dala variť. 20 minút som nechala prejsť varom, aby sa odparila zbytočná tekutina.
- Nakoniec som pastu dala do vysterilizovaných malých pohárikov, uzavrela a dala do suchého dunstu.