Feferónková pasta

Autor receptu: natascha1

Na trhu som kúpila pekné okrúhle feferónky. Niečo som zavarila do sladkokyslého nálevu a pár mi ich zostalo, tak som urobila pastu.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Feferónky som umyla, nakrájala na polovice. Kápiu som umyla a nakrájala na pásiky. Hrozienka som opláchla pod tečúcou vodou. Pridala očistený cesnak a všetky ostatné ingrediencie.
  2. Dala som všetko spolu variť pod pokrievkou, len toľko aby feferónky a kápia trošku zmäkli a rozmixovala som ponorným mixérom. Kto chce, môže feferónky, kápiu a cesnak najskôr pomlieť na mäsovom mlynčeku a až potom pridať všetko ostatné.
  3. Zmes som potom dala variť. 20 minút som nechala prejsť varom, aby sa odparila zbytočná tekutina.
  4. Nakoniec som pastu dala do vysterilizovaných malých pohárikov, uzavrela a dala do suchého dunstu.