Fazuľový prívarok s domácou pečenou klobáskou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento rok som zasadila novú odrodu fazule, veľmi sa mi páči jej zafarbenie...či je aj kvalitná, to som dnes vyskúšala v tomto recepte...je veľmi chutná a nerozvarí sa...

6
porcií
120 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Strakatú fazuľu som namočila večer pred varením...druhý deň som si pripravila údenú klobásku aj kože z údenej slaninky..
  2. fazuľu som dala variť do rajnice a v prvej fáze som ju varila 2x po 15 min. a vodu som scedila a varila opäť v čistej..po tretí krát som ju dala variť s údenou klobáskou, kožami zo slaninky..pridala som neskôr aj bobkový list a nové celé korenie...varila som ju do mäkka...
  3. pripravila som si zápražku...na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej masti, po roztopení som pridala 4 lyžice hladkej múky a slabom plameni som miešala a opekala...
  4. keď bola múka svetlohnedá, pridala som k nej pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku a opekala , kým so necítila vôňu opečenej cibule aj cesnaku...
  5. posypala troškou červenej papriky,pomiešala a potom som všetko zaliala mliekom a miešala, pokiaľ sa celkom múka neuvarila na kašičku bez hrudiek...hotovú zápražku som pridala k uvarenej fazuli.. stále som miešala, aby sa dobre spolu spojili....nechala som dobre prevrieť...až teraz som fazuľový prívarok osolila...
  6. napokon som do nej naliala smotanu a ešte nechala prejsť varom na veľmi slabom plameni....pridala som mleté čierne korenie..
  7. pokiaľ si fazuľka bublala, dala som na panvicu upiecť neúdenú domácu klobásku...urobila som do nej zárezy, aby sa dobre prepiekla...na druhej panvici som opekala chlebík a po opečení, som ho potrela cesnakom...
  8. uvarený veľmi chutný fazuľový prívarok som dochutila cukrom a octom a ozdobila chilli papričkou, krúžkami uvarenej kožky a opečeným cesnakovým chlebom...dobrú chuť..