Fazuľový prívarok s domácou pečenou klobáskou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento rok som zasadila novú odrodu fazule, veľmi sa mi páči jej zafarbenie...či je aj kvalitná, to som dnes vyskúšala v tomto recepte...je veľmi chutná a nerozvarí sa...
6 porcií |
120 minút príprava |
130 minút tepelná úprava |
Postup
- Strakatú fazuľu som namočila večer pred varením...druhý deň som si pripravila údenú klobásku aj kože z údenej slaninky..
- fazuľu som dala variť do rajnice a v prvej fáze som ju varila 2x po 15 min. a vodu som scedila a varila opäť v čistej..po tretí krát som ju dala variť s údenou klobáskou, kožami zo slaninky..pridala som neskôr aj bobkový list a nové celé korenie...varila som ju do mäkka...
- pripravila som si zápražku...na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej masti, po roztopení som pridala 4 lyžice hladkej múky a slabom plameni som miešala a opekala...
- keď bola múka svetlohnedá, pridala som k nej pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku a opekala , kým so necítila vôňu opečenej cibule aj cesnaku...
- posypala troškou červenej papriky,pomiešala a potom som všetko zaliala mliekom a miešala, pokiaľ sa celkom múka neuvarila na kašičku bez hrudiek...hotovú zápražku som pridala k uvarenej fazuli.. stále som miešala, aby sa dobre spolu spojili....nechala som dobre prevrieť...až teraz som fazuľový prívarok osolila...
- napokon som do nej naliala smotanu a ešte nechala prejsť varom na veľmi slabom plameni....pridala som mleté čierne korenie..
- pokiaľ si fazuľka bublala, dala som na panvicu upiecť neúdenú domácu klobásku...urobila som do nej zárezy, aby sa dobre prepiekla...na druhej panvici som opekala chlebík a po opečení, som ho potrela cesnakom...
- uvarený veľmi chutný fazuľový prívarok som dochutila cukrom a octom a ozdobila chilli papričkou, krúžkami uvarenej kožky a opečeným cesnakovým chlebom...dobrú chuť..