Fazuľová torta

Fazuľová torta s mandľami

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a najemno rozmixujeme tyčovým mixérom.
  2. Zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenia a pečieme na 180 °C prvé 4 minúty pri teplovzdušnej funkcii, zvyšných 11 minút klasicky. Potom skontrolujeme stred piškóty špáradlom, a ak je po vytiahnutí čisté, piškótu vyberieme z rúry. Koláč nie je dobré dlho sušiť v rúre, aby si zachoval vláčnosť.
  3. Pripravíme krém zmiešaním všetkých surovín.
  4. Keď už piškóta nie je horúca, preklopíme ju a stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí prekrojíme v strede a naplníme 2/3 krému. Zvyšným krémom potrieme vrch koláča a ozdobíme, napríklad ovocím.