Fazuľová torta
Fazuľová torta s mandľami
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a najemno rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenia a pečieme na 180 °C prvé 4 minúty pri teplovzdušnej funkcii, zvyšných 11 minút klasicky. Potom skontrolujeme stred piškóty špáradlom, a ak je po vytiahnutí čisté, piškótu vyberieme z rúry. Koláč nie je dobré dlho sušiť v rúre, aby si zachoval vláčnosť.
- Pripravíme krém zmiešaním všetkých surovín.
- Keď už piškóta nie je horúca, preklopíme ju a stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí prekrojíme
v strede a naplníme 2/3 krému. Zvyšným krémom potrieme vrch koláča a ozdobíme, napríklad ovocím.
|