Fazuľa po bretónsky (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z
dostupných ingrediencií.
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Konzervovanú fazuľu možno samozrejme nahradiť vopred namočenou a do mäkka uvarenou farebnou fazuľou, kto čo preferuje.
Umytý a pokrájaný pór opekáme na oleji, hneď pridáme posekaný cesnak, nadrobno pokrájané uhorky, potom aj paradajky. Ak sú väčšie, môžu sa vopred spariť a olúpať, nám šupky nevadia.
- Pridáme pretlak, osolíme a dobre zarestujeme.
- Nakoniec do zmesi vmiešame scedenú fazuľu a necháme pár minút poškrvčať, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a kto chce, pridá aj kôru.
Jedlo je hotové, podáva sa zväčša s chrumkavou bagetou alebo zemiakmi.
Ja som upiekla omeletu, hodila sa sem aj chuťovo.