Fazuľa po bretónsky (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných ingrediencií.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Konzervovanú fazuľu možno samozrejme nahradiť vopred namočenou a do mäkka uvarenou farebnou fazuľou, kto čo preferuje. Umytý a pokrájaný pór opekáme na oleji, hneď pridáme posekaný cesnak, nadrobno pokrájané uhorky, potom aj paradajky. Ak sú väčšie, môžu sa vopred spariť a olúpať, nám šupky nevadia.
  2. Pridáme pretlak, osolíme a dobre zarestujeme.
  3. Nakoniec do zmesi vmiešame scedenú fazuľu a necháme pár minút poškrvčať, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a kto chce, pridá aj kôru. Jedlo je hotové, podáva sa zväčša s chrumkavou bagetou alebo zemiakmi. Ja som upiekla omeletu, hodila sa sem aj chuťovo.