Pizza

Fathead minipizza

Autor receptu: aszabka

LCHF recept na pizzu bez múky, jednoduchý a nenáročný z dostupných surovín. Receptov na toto cesto je veľa, skúsila som pár, no toto je asi najlepšie.

6
porcií
5-10 minút
príprava
15+5 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky vhodnej do mikrovlnky vsypeme syr (u mňa aktuálne Gouda, ktorú predávajú vopred nastrúhanú v Lidli ) a cream cheese (Goldessa Classic, detto z Lidla ). Syr môžete nahradiť i strúhanou mozzarellou a smotanovú nátierku tiež originálom, je to na vás :) Celú zmes premiešame a vložíme do mikrovlnky a na najvyššom výkone vlníme 1 až 1 a 1/2 minúty. Celá masa sa roztopí, treba ju poriadne premiešať, nech sa z nej stane kompaktná hmota. Pridáme vajce, pozor, nie do celkom horúcej masy a tiež zamiešame.
  2. Asi týmto som mala začať :) Predhrejeme si rúru na 200 °C. Pripravíme si mandľovú múku (mleté mandle), no ja som dala aktuálne 40 g mletých lieskovcov a 20 g sezamovej múky. Funguje to i s mletými slnečnicovými semiačkami a myslím, že sa dajú použiť akékoľvek tukové semená, alebo oriešky. Múku teda podľa chuti prisolíme, jemne, bo i syr je slaný a okoreníme, vsypeme do teplej masy zo syra a vajca. Poriadne premiešame. Pracujeme rýchlo, nech masa celkom nevychladne.
  3. Dostaneme trochu lepkavú zmes, ktorú rozdelíme (rozotrieme) na fóliu na pečenie na plechu na toľko častí, koľko chceme. Mne sa hodí mať malé minipizze do ruky.
  4. Obloženie je tiež na vašej chuti, ja som dala csabai klobásku a aromatický cheddar. Plech vložíme do rúry a pečieme na 200 °C cca 10 - 15 minút, plus 5 minút s horným ohrevom. Hotovo :) Na raňajky ako stvorené. Nutričné hodnoty na 1ks = 12 g bielkovín, 1 g sacharidov, 20g tukov. A keďže LCHF znamená nízke sacharidy a vysoké tuky, zeleninu som na pizzu nepridala, mám rada čerstvú na tanieri. Dobrú chuť..