Fašírky zo zeleninky

Autor receptu: vodalucka

Komerčný recept.

Mamičky, nebojme sa experimentovať a skúšajme uvariť naším ratolestiam pochúťky z rôznych druhov zeleniny. Napríklad zeleninové fašírky sú pre mňa osvedčeným receptom ako dieťa zje aj napr. takú brokolicu. Jogurtový dresing, ktorý som v tomto recepte použila, je navyše ľahkou a chutnou náhradou za kečup a iné produkty plné nezdravých Éčok. A spolu s deťmi si určite pochutíte aj vy! Autorka receptu: Katarína Štefanovská. Recept je vhodný pre deti od dvoch rokov.

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Do mixéra si dáme časť mrazenej zeleniny podľa vlastného výberu, pridáme cibuľu a cesnak a rozmixujeme.
  2. Postup opakujeme, až kým nebudeme mať rozmixované celé pripravené množstvo.
  3. Vo veľkej mise pridáme do rozmixovanej zeleniny vajíčko, pšeno (alebo ryžu), ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka a strúhanku.
  4. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.
  5. Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 stupňov C asi 15-20 minút, zakryté alobalom, potom otočíme a pečieme ešte 10 minút odokryté.
  6. Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek (petržlenovú vňať, pažítku a bazalku), morskú soľ a rozmixujeme. Tento krásne zelený dresing, plný vitamínov, podávame s fašírkami.
  7. Tip: Pre lepšiu chuť môžete väčším deťom do fašírok pridať aj 2 PL strúhaného syra.