Fašírky zo sójovej drte

aszabka - bez fotkyaszabka, 16. januára 2014
Fašírky zo sójovej drte
Foto: aszabka

Občas mi príde chuť na sójové mäsko..samozrejme, so šalátom..

4
porcie
30-40 minút
príprava

Suroviny

90 g
1 ks (čerstvé celé)
podľa potreby
80 g
50 g strúhaný
1 PL
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Granulát vsypeme do vriacej vody s 1 kockou hovädzieho bujónu a chvíľu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Neviem presne, aké množstvo vody som dala, no mohlo to byť pol litra. Väčšinou potom granulát vyžmýkam, aby nebol plný vody, no v tomto prípade som tak neurobila. Pridáme k nemu ovsené vločky, podľa toho, v akom množstve vody ste ho varili, aby bola masa polohustá. Necháme postáť, nech sa vločky napijú.

  2. 2

    Zatiaľ nakrájame zeleninu, ja konkrétne som si postrúhala jednu mrkvu, nakrájala 2 listy ľadového šalátu, 1 papriku, 1 rajčinu. Zamiešame, okoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme 50 g jogurtu.

  3. 3

    Keď nám vločky vypili vodu, do granulátu pridáme vajce, strúhaný syr,cibuľu pokrájanú na drobno, olej, okoreníme a zamiešame. Tvarujeme malé fašírky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Ak je masa riedka, môžete pridať ešte ovsené vločky, ja som nepridala. Vyšlo mi 17 ks a dala som ich upiecť na 220 stupňov asi na 30 minút. Počas toho treba sledovať, či sú už odspodu "chytené", ak áno, otočíme ich a pokračujeme v pečení. Upečené podávame s akýmkoľvek šalátom. Toto je jedna porcia, ktorá obsahuje 19 g bielkovín, 21 g sacharidov a 8 g tuku, vyšli mi 4 porcie.

Diskusia k receptu

kredenc
Robievame čosi veľmi podobné, ale piecť to dávame vcelku.
marikafil
@aszabka , neviem napísať správu, písala som koment pod Tvoju ponuku orechov - mám záujem, ak vieš poslať poštou. napíš mi prosím na mailovú adresu marikafilova@gmail.com. vopred ďakujem
susie007
Skúsila som a musím povedať, že to nemá chybu....vynikajúce...
lukynka88
Ja neviem kde som urobila chybu, totálne sa mi rozpadávali. No chuťovo boli dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia