Fašírky zo sójovej drte

Autor receptu: aszabka

Občas mi príde chuť na sójové mäsko..samozrejme, so šalátom..

4
porcie
30-40 minút
príprava

Postup

  1. Granulát vsypeme do vriacej vody s 1 kockou hovädzieho bujónu a chvíľu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Neviem presne, aké množstvo vody som dala, no mohlo to byť pol litra. Väčšinou potom granulát vyžmýkam, aby nebol plný vody, no v tomto prípade som tak neurobila. Pridáme k nemu ovsené vločky, podľa toho, v akom množstve vody ste ho varili, aby bola masa polohustá. Necháme postáť, nech sa vločky napijú.
  2. Zatiaľ nakrájame zeleninu, ja konkrétne som si postrúhala jednu mrkvu, nakrájala 2 listy ľadového šalátu, 1 papriku, 1 rajčinu. Zamiešame, okoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme 50 g jogurtu.
  3. Keď nám vločky vypili vodu, do granulátu pridáme vajce, strúhaný syr,cibuľu pokrájanú na drobno, olej, okoreníme a zamiešame. Tvarujeme malé fašírky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Ak je masa riedka, môžete pridať ešte ovsené vločky, ja som nepridala. Vyšlo mi 17 ks a dala som ich upiecť na 220 stupňov asi na 30 minút. Počas toho treba sledovať, či sú už odspodu "chytené", ak áno, otočíme ich a pokračujeme v pečení. Upečené podávame s akýmkoľvek šalátom. Toto je jedna porcia, ktorá obsahuje 19 g bielkovín, 21 g sacharidov a 8 g tuku, vyšli mi 4 porcie.