príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame pomleté bravčové mäso, cesnak, strúhanku, vajíčka a korenie. V dlaniach vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Vypražíme z obidvoch strán.
- 2
Zemiaky olúpeme, umyjeme a narežeme na malé kocky. Dáme do hrnca a dolejeme vodou - po zemiaky. Pridáme vegetu /asi 1 rovná lyžica - ale pozor, niektoré vegety sú veľmi slané, tak radšej menej ako viac/ + bobkový list. Dáme variť do mäkka. Necháme na plyne - vodu nevylievame!!!
- 3
Pripravíme si nejakú nádobu, kde vylejeme mlieko, pridáme kyslú smotanu - rozhabarkujeme. Teraz do toho ešte hladkú múku - asi 3 lyžice. Prehabarkujeme znova. Vlejeme do zemiakov a miešame do zovretia. !Poctivo miešať, ináč múka prihorí na dne a bude to mať pripálenú chuť.!
- 4
Ak je to moc husté prilejeme mlieko, ak riedke - rozhabarkujeme trochu mlieka s múkou a prilejeme.
- 5
Odstavíme hotové z plynu a prilejeme 1 lyžicu octu - podľa chuti. Ak chcete kyslejšie, tak ešte trochu - ale neprežeňte to.
- 6
Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite bude z teba výborná kuchárka.