Fašírky so zemiakmi na kyslo

jazycnica - fotkajazycnica, 27. apríla 2012
20-25 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 strúčiky
3 ks
3-4 ks
1 l
veľká
4 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame pomleté bravčové mäso, cesnak, strúhanku, vajíčka a korenie. V dlaniach vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Vypražíme z obidvoch strán.

  2. 2

    Zemiaky olúpeme, umyjeme a narežeme na malé kocky. Dáme do hrnca a dolejeme vodou - po zemiaky. Pridáme vegetu /asi 1 rovná lyžica - ale pozor, niektoré vegety sú veľmi slané, tak radšej menej ako viac/ + bobkový list. Dáme variť do mäkka. Necháme na plyne - vodu nevylievame!!!

  3. 3

    Pripravíme si nejakú nádobu, kde vylejeme mlieko, pridáme kyslú smotanu - rozhabarkujeme. Teraz do toho ešte hladkú múku - asi 3 lyžice. Prehabarkujeme znova. Vlejeme do zemiakov a miešame do zovretia. !Poctivo miešať, ináč múka prihorí na dne a bude to mať pripálenú chuť.!

  4. 4

    Ak je to moc husté prilejeme mlieko, ak riedke - rozhabarkujeme trochu mlieka s múkou a prilejeme.

  5. 5

    Odstavíme hotové z plynu a prilejeme 1 lyžicu octu - podľa chuti. Ak chcete kyslejšie, tak ešte trochu - ale neprežeňte to.

  6. 6

    Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

malusa
Prave dnes som toto jedlo varila,klasika, ale mnam :--))
bozulka
To bolo moje oblúbené jedlo.Do kyslých omáčok pridávam špetku cukru,zvýrazní to chuť,ale nie veľa.Do fašírky niekedy pridávam aj trošku majorky,má to zase trošku inú chuť,rada robím pokusy.
Určite bude z teba výborná kuchárka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia