Fašírky so zemiakmi na kyslo
Autor receptu: jazycnica
20-25 minút príprava |
30-45 minút tepelná úprava |
Postup- Zmiešame pomleté bravčové mäso, cesnak, strúhanku, vajíčka a korenie.
V dlaniach vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke.
Vypražíme z obidvoch strán.
- Zemiaky olúpeme, umyjeme a narežeme na malé kocky. Dáme do hrnca a dolejeme vodou - po zemiaky. Pridáme vegetu /asi 1 rovná lyžica - ale pozor, niektoré vegety sú veľmi slané, tak radšej menej ako viac/ + bobkový list.
Dáme variť do mäkka. Necháme na plyne - vodu nevylievame!!!
- Pripravíme si nejakú nádobu, kde vylejeme mlieko, pridáme kyslú smotanu - rozhabarkujeme. Teraz do toho ešte hladkú múku - asi 3 lyžice.
Prehabarkujeme znova. Vlejeme do zemiakov a miešame do zovretia. !Poctivo miešať, ináč múka prihorí na dne a bude to mať pripálenú chuť.!
- Ak je to moc husté prilejeme mlieko, ak riedke - rozhabarkujeme trochu mlieka s múkou a prilejeme.
- Odstavíme hotové z plynu a prilejeme 1 lyžicu octu - podľa chuti. Ak chcete kyslejšie, tak ešte trochu - ale neprežeňte to.
- Dobrú chuť. :)
|