Fašírky so zemiakmi na kyslo

Autor receptu: jazycnica

20-25 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmiešame pomleté bravčové mäso, cesnak, strúhanku, vajíčka a korenie. V dlaniach vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Vypražíme z obidvoch strán.
  2. Zemiaky olúpeme, umyjeme a narežeme na malé kocky. Dáme do hrnca a dolejeme vodou - po zemiaky. Pridáme vegetu /asi 1 rovná lyžica - ale pozor, niektoré vegety sú veľmi slané, tak radšej menej ako viac/ + bobkový list. Dáme variť do mäkka. Necháme na plyne - vodu nevylievame!!!
  3. Pripravíme si nejakú nádobu, kde vylejeme mlieko, pridáme kyslú smotanu - rozhabarkujeme. Teraz do toho ešte hladkú múku - asi 3 lyžice. Prehabarkujeme znova. Vlejeme do zemiakov a miešame do zovretia. !Poctivo miešať, ináč múka prihorí na dne a bude to mať pripálenú chuť.!
  4. Ak je to moc husté prilejeme mlieko, ak riedke - rozhabarkujeme trochu mlieka s múkou a prilejeme.
  5. Odstavíme hotové z plynu a prilejeme 1 lyžicu octu - podľa chuti. Ak chcete kyslejšie, tak ešte trochu - ale neprežeňte to.
  6. Dobrú chuť. :)