Fašírky na skrývačku
Autor receptu: jody
Alebo dve rôzne vyzerajúce veci z toho istého.
6 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z kelu opatrne oddelíme cca 8 vrchných listov (len pekné). Povaríme ich v neosolenej vode cca 10 min a necháme ochládnuť.. Zvyšný kel pokrájame na menšie kúsky a na cibulke podusíme tiež asi 10 min.
Rožky nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka. Syr nastrúhame. Druhú cibuľu nakrájame nadrobno. Všetok cesnak pretlačíme, alebo tiež nakrájame.
- Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, podusený kel, syr, cibuľu, cesnak, rožky aj s mliekom, pridáme všetky koreniny, vňať a vajíčka a poriadne premiešame. Ak je to pririedke, hustíme ovsenými vločkami. Necháme chvíľu postáť. Do kelových listov kladieme trochu zmesi, tak za dve lyžice, zabalíme a zopneme špáradlami. Zo zvyšnej zmesi (nebojte sa, je toho až až) formujeme fašírky, ktoré obalíme v zmesi pripravenej z krupice, ovsených vločiek a ľanového semienka.
- Fašírky, aj tie skryté, potrieme trochou oleja a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Pečieme cca 2O min, v polovici obrátime.
Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej sme primiešali trochu kurkumy a poriadnej kopy kôpru.
Dobrú chuť.