Fašírky na skrývačku

Autor receptu: jody

Alebo dve rôzne vyzerajúce veci z toho istého.

6
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z kelu opatrne oddelíme cca 8 vrchných listov (len pekné). Povaríme ich v neosolenej vode cca 10 min a necháme ochládnuť.. Zvyšný kel pokrájame na menšie kúsky a na cibulke podusíme tiež asi 10 min. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka. Syr nastrúhame. Druhú cibuľu nakrájame nadrobno. Všetok cesnak pretlačíme, alebo tiež nakrájame.
  2. Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, podusený kel, syr, cibuľu, cesnak, rožky aj s mliekom, pridáme všetky koreniny, vňať a vajíčka a poriadne premiešame. Ak je to pririedke, hustíme ovsenými vločkami. Necháme chvíľu postáť. Do kelových listov kladieme trochu zmesi, tak za dve lyžice, zabalíme a zopneme špáradlami. Zo zvyšnej zmesi (nebojte sa, je toho až až) formujeme fašírky, ktoré obalíme v zmesi pripravenej z krupice, ovsených vločiek a ľanového semienka.
  3. Fašírky, aj tie skryté, potrieme trochou oleja a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Pečieme cca 2O min, v polovici obrátime. Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej sme primiešali trochu kurkumy a poriadnej kopy kôpru. Dobrú chuť.