Fašírka (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Tento recept som našla v jednom starom časopise . Je to taká odľahčená verzia.
Postup
- K mletému bravčovému mäsu som pridala na jemno strúhanú mrkvu a cibuľu.
- Pridala som jemný tvaroh.
- Rohlík z predchádzajúceho dňa som namočila , vytlačila z neho vodu a pridala k mäsu. No aby sme fašírku nezabudli ochutiť. Pridala som soľ , mleté čierne korenie , cesnak a vajíčko. Môže sa pridať aj 1 čl mletej červenej papriky.
- Mäso som dobre premiešala , formovala som fašírky , ktoré som obalila v strúhanke.
- No a už len vysmažiť na oleji. Medzitým si pripravím ryžu.
- Jedna strana je upečená , otočím a dopečiem. Fašírku dám na papierovú servítku , ktorá vysaje prebytočný tuk .
- Podávala som ju s ryžou . Ako prílohu som dala kyslú uhorku a papriku almu plnenú kapustou.