Fašírka (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept som našla v jednom starom časopise . Je to taká odľahčená verzia.

Suroviny

Postup

  1. K mletému bravčovému mäsu som pridala na jemno strúhanú mrkvu a cibuľu.
  2. Pridala som jemný tvaroh.
  3. Rohlík z predchádzajúceho dňa som namočila , vytlačila z neho vodu a pridala k mäsu. No aby sme fašírku nezabudli ochutiť. Pridala som soľ , mleté čierne korenie , cesnak a vajíčko. Môže sa pridať aj 1 čl mletej červenej papriky.
  4. Mäso som dobre premiešala , formovala som fašírky , ktoré som obalila v strúhanke.
  5. No a už len vysmažiť na oleji. Medzitým si pripravím ryžu.
  6. Jedna strana je upečená , otočím a dopečiem. Fašírku dám na papierovú servítku , ktorá vysaje prebytočný tuk .
  7. Podávala som ju s ryžou . Ako prílohu som dala kyslú uhorku a papriku almu plnenú kapustou.