Fašiangové fánky

Autor receptu: tinca

Mám veľa receptov na fánky, ale tento nový ma lákal vyskúšať ho a neľutujem. Boli výborné.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, smotanu a vypracujeme vláčne cesto. Zakryjeme utierkou a necháme cca 1 hod. odpočívať.
  2. Potom ho natenko rozvaľkáme /ca 3 mm/ na pomúčenej doske a radielkom vykrajujeme obdlžniky,štvroce ako sa nám páči. Do každého stredu narežeme otvor.
  3. Vyprážame na rozohriatom oleji do ružova. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali. Vypražené fánky necháme odkvapkať na servítkach.
  4. Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!