Fašiangové fánky
Autor receptu: tinca
Mám veľa receptov na fánky, ale tento nový ma lákal vyskúšať ho a neľutujem. Boli výborné.
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Preosiatu múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, smotanu a vypracujeme vláčne cesto. Zakryjeme utierkou a necháme cca 1 hod. odpočívať.
- Potom ho natenko rozvaľkáme /ca 3 mm/ na pomúčenej doske a radielkom vykrajujeme obdlžniky,štvroce ako sa nám páči. Do každého stredu narežeme otvor.
- Vyprážame na rozohriatom oleji do ružova. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali.
Vypražené fánky necháme odkvapkať na servítkach.
- Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!