Farfalle s kukuricou, šampiňónmi, šunkou a syrom Alá pizza
Môj najobľúbenejší recept na bleskovú večeru. Cestovinky zaženú neuveriteľný hlad a sú vynikajúce aj na romantickú večeru vo dvojici keď chcete "ohúriť" svojimi kuchárskymi Zobraziť celý popisMôj najobľúbenejší recept na bleskovú večeru. Cestovinky zaženú neuveriteľný hlad a sú vynikajúce aj na romantickú večeru vo dvojici keď chcete "ohúriť" svojimi kuchárskymi znalosťami. :) Tento recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho pripraviť aj moja 8 ročná susedka. :D Tak veľa chuti do varenia a pri jedení! :))
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
50 g |
|
15 dkg |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
na posypanie |
|
1 štipka |
|
|
Postup
-
1
Postavíme si vodu na plameň, do ktorej dáme soľ a trošku oleja. Vysypeme cestoviny a strážime si ich aby sa nám nerozvarili. :) Na rozohriatej panvici si roztopíme maslo a pridáme očistené na plátky narezané šampiňóny, ktoré chvíľku podusíme.
- 2
Cestovinky si stále sledujeme, predsa nechceme mať z toho kašu :). Na rezančeky nakrájanú šunku primiešame ku šampiňónom a necháme chvíľku opekať. Keď šampiňóny chytajú peknú farbu, prisypeme kukuricu, z ktorej vylejeme šťavu. Zmes podlejeme troškou vody a chvíľku dusíme.
- 3
Na zmes vylejeme paradajkový pretlak, do ktorého sme pretlačili cesnak. Prilejeme smotanu na varenie. Nie všetko, len tak aby zmes nebola veľmi hustá. Pozor aby ste z toho neurobili polievku :D. Ochutíme soľou, paprikou, čiernym korením a štipkou oregana. Do omáčky prisypeme strúhaný parmezán a miešame aby nám neprihorel. Keď sa syr roztopí zmes odstavíme.
- 4
Cestoviny scedíme a prepláchneme letnou vodou. Presypeme ich do hlbokej misy a vylejeme na nich omáčku a zľahka premiešame. Hneď servírujeme. Každú porciu posypeme strúhaným eidamom a ozdobíme lístkom bazalky. Bon appetit! :)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu