Orechový zákusok
Fantastický karamelovo-orechový rez
Autor receptu: katarinalucanova
Výborný orechový zákusok s dvoma druhmi korpusu, s karamelovým krémom a pekanovými orechmi.
60 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Vanilkový korpus: Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a vanilkovú pastu. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme piškótový plát.
- Orechový korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme orechový plát.
- Krém: Z mlieka, karamelových pudingových práškov a cukru, uvaríme hustý puding. Puding za občasného miešania vychladíme. Do vychladeného pudingu všľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém. Nakoniec vmiešame nasekané orechy.
- Skladanie rezu: Krém rozdelíme na dve polovice. Prvý orechový plát dobre potrieme džemom, naň natrieme polovicu krému. Na krém položíme druhý vanilkový plát. Naň natrieme druhú polovicu krému.
- Zákusok odložíme schladiť. Schladený zákusok pokrájame na rezy a ozdobíme pekanovými orechmi.