Orechový zákusok

Fantastický karamelovo-orechový rez

Autor receptu: katarinalucanova

Výborný orechový zákusok s dvoma druhmi korpusu, s karamelovým krémom a pekanovými orechmi.

60
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vanilkový korpus: Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a vanilkovú pastu. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme piškótový plát.
  2. Orechový korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme orechový plát.
  3. Krém: Z mlieka, karamelových pudingových práškov a cukru, uvaríme hustý puding. Puding za občasného miešania vychladíme. Do vychladeného pudingu všľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém. Nakoniec vmiešame nasekané orechy.
  4. Skladanie rezu: Krém rozdelíme na dve polovice. Prvý orechový plát dobre potrieme džemom, naň natrieme polovicu krému. Na krém položíme druhý vanilkový plát. Naň natrieme druhú polovicu krému.
  5. Zákusok odložíme schladiť. Schladený zákusok pokrájame na rezy a ozdobíme pekanovými orechmi.