Ovocný koláč
Fantastická ovocná bublanina (fotorecept)
Autor receptu: svetliii
Viem, že receptov na bublaninu je
už na internete požehnane, ale
tento recept, ktorý používam už
roky je naozaj úžasný a bublanina
je nažitá, vláčna a jednoducho
famózna a v týchto chladných
dňoch nás na chvíľu prenesie do
tepla aspoň myšlienkami.
10 minút príprava |
30 minút na 175-180 °C |
Postup
- Práškový cukor, celé vajcia, oleja a mlieko zmixujeme mixérom do hladka.
- Pridáme polohrubú múku, balíček prášku do pečiva, lyžičku sódy bikarbóny (ja múku preosievam, kto nechce, nemusí) a všetko dokopy dohladka vymixujeme.
- Plech vymastíme a vysypeme múkou, cesto naň vylejeme.
- Poukladáme ovocie, najradšej máme jahody, lesné ovocie a záhradné ovocie, všetko podľa vašej chuti, čím viac ovocia, tým je bublanina lepšia (pozor! ak dávate mrazené, treba ho vopred úplne nechať rozmraziť, ak sa dá zamrznuté, bublanina sa ťažko pečie).
- Pečieme na 175-180 C° približne 30 minút, skúšam špáradlom, či je dopečená.
- Hotovú ju necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom - DOBRÚ CHUŤ!