Ovocný koláč

Fantastická ovocná bublanina (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

Viem, že receptov na bublaninu je už na internete požehnane, ale tento recept, ktorý používam už roky je naozaj úžasný a bublanina je nažitá, vláčna a jednoducho famózna a v týchto chladných dňoch nás na chvíľu prenesie do tepla aspoň myšlienkami.

10 minút
príprava
30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor, celé vajcia, oleja a mlieko zmixujeme mixérom do hladka.
  2. Pridáme polohrubú múku, balíček prášku do pečiva, lyžičku sódy bikarbóny (ja múku preosievam, kto nechce, nemusí) a všetko dokopy dohladka vymixujeme.
  3. Plech vymastíme a vysypeme múkou, cesto naň vylejeme.
  4. Poukladáme ovocie, najradšej máme jahody, lesné ovocie a záhradné ovocie, všetko podľa vašej chuti, čím viac ovocia, tým je bublanina lepšia (pozor! ak dávate mrazené, treba ho vopred úplne nechať rozmraziť, ak sa dá zamrznuté, bublanina sa ťažko pečie). 
  5. Pečieme na 175-180 C° približne 30 minút, skúšam špáradlom, či je dopečená.
  6. Hotovú ju necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom - DOBRÚ CHUŤ!