Fánky s pivom - prekladané (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Fanky sú tiež tipické fašiangové pečivo.Vyskušajte.

1 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Obidva cesta si zhnetiem v miskach,
  2. potom vyložím na pomúčenú dosku a dobré vypracujem.
  3. Potom maslové cesto položím na pivové a zabalím.
  4. Rozvaľkam a poprekladam.Nechám 20 min.postáť a zopakujem ešte 2 x.
  5. Potom cesto vyvaľkam na tenkopokrajam na štvorce/obdlžníky,kosoštvorce/,to už podľa svojej fantázie,
  6. a na oleji osmažím s obidvoch strán do zlatistá.
  7. Povyberám na papierový obrusok,
  8. a potom ich pocukrujem,alebo kto má rád sladšie,tak obali v pr.cukre.