Voňavé fánky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 1. februára 2012
Voňavé fánky (fotorecept)
Foto: ancicka

Fánky sa zvyčajne robia na fašiangy.Ponúkam tento recept.

20+4 hod minút
príprava

Suroviny

320 g
4 ks
1 ks
4 PL
120 g /hera-mäkké
20 g
4 PL (koňak)
1 ks
podľa potreby na vysmažanie
podľa potreby na posýpanie




Postup

  1. 1

    Všetký surovina som zmiešala v miské a odložila do chladničky .Je dobré ked cesto postojí aspoň 4 hodiny.Nič sa nestane ak bude stáť aj dlhšie.Mne stalo v chlade 7 hodín.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto na pomúčenej doske pekne vypracujeme do hladka ,ako na rezance.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto potom vyvaľkáme na tenko,pokrajame ostrožkou,

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a na olejí vysmažame do ružová.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberáme na papierový obrusok,aky olej vsiakol.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja neobaľujem fánky v cukre,ale ich iba z obydvoch strán pocukrujem,aby neboli moc sladké.Ono to stačí,aj tak sú dosť sladké.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

pivonka
Ako sme sa naraz fašiangovo naladili :-) Máš ich veľmi pekné a isto aj dobré.
maladada
máme rovnaký recept, zdedila som od mojej maminky, sú naozaj výborné:)
alexdidi
Neviem prečo,ale naozaj najviac voňajú a chutia práve tie fašiangové...krásne
garanco
Páči sa mi tento recept, urobím teraz podľa Teba !!!(minule som robila fánky, ale neboli dobré)
jerica
@ancicka fánky som robila dobre je to dávno, ale čo nie je a nebolo môže byť a vyskúšať podľa Tvojho receptíku. :-)) návnada je sila k pokušeniu:-))
mataliptak
ešte som fánky nerobila tak teraz skúsim podla tvojho receptu :-) vyzerajú skvele ...
bejgi
dnes sme ich vyskúšali a chutili veľmi mňaaam, fakt stačilo iba pocukrovať :)
coldbery
Fánky som ešte nerobila ,ale stále ich obdivujem...teraz tie tvoje asi urobím,lebo mám na nich veľku chuť ♥♥♥
molym
Presne tento recept mám aj ja ,robievam ich každý rok.Veľmi nám chutia
hajny
Skusila som dnes tento recept,lebo roky peciem fanky z tvarohoveho cesta a kedze som nemala doma tvaroh, hladala som nejaky iny recept. No neviem kde som spravila chybu,ale fanky sa drobili, nedrzali tvar a boli strasne nasiaknute olejom aj napriek rumu. Proste nedali sa jest. Nakoniec sme ich dali na plech,upiekli v trube /kedze je v ceste maslo/ a poriadne sme ich pocukrovali .Nuz tolko moja skusenost. Zajtra idem kupit tvaroch a vratim sa k staremu znamemu receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia