Fánky

zvedavec - bez fotkyzvedavec, 15. februára 2015
Fánky
Foto: zvedavec
160
porcií

Suroviny

1 kg
1 bal.
2 ks
2 bal.
štipka




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame, mlieko pridávame podľa potreby tak, aby bolo cesto vláčne. Necháme ho postáť, najlepšie do rána.

  2. 2

    Vyvaľkáme cesto a rozkrájame ho na obdĺžniky. Každý obdĺžnik ešte dvakrát prerežeme (podľa obrázku) a ľavý okraj prevlečieme cez ľavý otvor a takisto pravý okraj cez pravý otvor. Takýmto spôsobom vytvárame mašličky.

    Fánky  - obrázok 2
  3. 3

    Vyprážame v horúcom oleji, vyberáme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočnú mastnotu.

  4. 4

    Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Malý bonus: mamina mala tvorivú chvíľku. :)

    Fánky  - obrázok 4

Diskusia k receptu

kucharka
Super recept. Hľadala som recept na fánky kde ide celé vajce, skoro v každom recepte ( aj v mojom po mame ) sú iba žĺtka, a nechcelo sa mi vymýšľať, čo robiť s bielkami :-))
Cesto som nechala oddychovať v chladničke asi len hodinu, a aj tak sa s ním výborne pracovalo. Ďakujem, sú ohromne dobré.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia