Foto: marijanka712
Túto makové štrudlu som dostala asi pred rokom od svojej priatelky neviem kde je jej pôvod od bežných sa odlišuje vynikajúcou plnkou a preto, Zobraziť celý popisTúto makové štrudlu som dostala asi pred rokom od svojej priatelky neviem kde je jej pôvod od bežných sa odlišuje vynikajúcou plnkou a preto, sa s nou podelím s vami.
Suroviny
Cesto: | |
1 ks (z Lidla) |
|
Plnka: | |
200 g |
|
100 g (alebo med) |
|
1 dcl |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
3 - 5 ks |
|
mrazené višne |
|
|
|
na potretie |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
na túto štrudlu najradšej používam chladene štrudlove cesto z Lidla je už vyvalkané a zabalené v papieri - rozbalím priamo na pekáč, papier nechám pod cestom
-
2
Plnka: najprv si zmiešam mak s pr. cukrom , mlieko a maslo zohrejem a zalejem premiešam / ked používam med rozpustím ho v mlieku a mlieko si zohrejem v mikrovlnke a zalejem mak/ pridám slivkovým lekvár.Ďalej postruham jablká a vidličkou rozdrtim banány postupne to zamiešam do plnky
-
3
potom navrstvím 1/3 plnky na stred cesta na to pokladám marhule - môžu byť aj kandizované , ale predtým ich zalejte horúcou vodou zliať a pokrájať na to dám dalšiu tretinu plnky tu poukladám višne alebo slivky. Nemusíte dať žiadne ovocie postačí aj tá plnka bez ovocia.
-
4
vrstvujem
-
5
navrstvým zbytok plnky a urovnám
-
6
začinam zabalovať štrudlu najskôr konce založím, aby nám dobroty nevytiekli a potom tu stranu od seba preložím
-
7
na protilahlej strane si narobím taketo riadky, ale ja ich do koca neprerežem , len tak ako vidíte
-
8
natriem vajíčkom a šup do dobre vyhriatej rury na cca 20 -30 minut pri 200 st.
-
9
takto to vypadá upečené skutočne je rychlo a ta plnka je famózna
varecha.pravda.sk/recepty/strudla-rychlo-a-chutne-fotorec...
Či je to štrúdľa, makové slíže, makové bobáľky, makové lokše...atď.