Falošný a rýchly guláš

Autor receptu: lenkac

Naozaj rýchly recept, keď mi zostanú párky, tak vždy viem, čo s nimi :)

10-15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Je naozaj individuálne, aké párky použijete, ja som tento recept už pripravovala aj s obyčajných párkov, hydinových ... čo chladnička poskytne :)
  2. Množstvo surovín je na kuchárovi, ale je dôležité, aby chute boli vyvážené a aby to chutilo stravníkom :)
  3. Nakrájame si cibuľu s cesnakom na drobno. Môj názor, čím viac cibule, tým lepšia chuť.
  4. Na oleji pražíme cibuľu s cesnakom. Keď je cibuľa ,,tak akurát,, pridáme nakrájané párky a pomaličky pražíme. Ja som v tomto kroku pridala aj paradajky, ale v originál mojom recepte sa nepridávajú. Mala som ich veľa v chladničke, tak som ich využila. Po osobnej skúsenosti, paradajky výrazne zmenia chuť tohto receptu!!!
  5. K cibuli a párkom pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku (treba dávať pozor na intenzitu ohňa, aby nám paprika nezhorkla).
  6. Pripravíme si zemiaky a nakrájame na malé kocky.
  7. Nakrájané zemiaky pridáme k upraženej cibuli a párkom. Asi 5 minút všetky tieto suroviny na strednom ohni smažíme.
  8. Zmes zalejeme vodou, ja zalievam tak akurát, aby zemiaky boli čiastočne ponorené. Voda sa vyparí, ale potom tam zostane taká hustá omáčka, ktorá obaľuje zemiaky a ktorej nie je veľa, ale je na tom najlepšia.
  9. Varíme, kým zemiaky nezmäknú a treba kontrolovať, aby guláš nebol vodnatý. Musí to byť zmes zemiakov a párkov obalené v hustej omáčke.
  10. Dobrú chuť :)