Falošná husacia pečeň

mia2404 - fotkamia2404, 4. apríla 2012
Falošná husacia pečeň
Foto: mia2404

Recept mám z top rec. od magdalénky

Suroviny

500 g
4 ks
200 ml
200 ml
1 PL
  na vysypanie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečienku očistíme, pomelieme, zmiešame s ostatnými ingredienciami. Formu na pečenie (srnčí chrbát, bábovka, alebo pekáčik)vymastíme masťou , vysypeme strúhankou, nalejeme zmes a pri miernej teplote pečieme cca 45 min. Necháme vychladnúť, vyklopíme. ( ja som to robila z bravčovej pečeňe)

    Falošná husacia pečeň - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Vnútornosti, Nátierky, Predjedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

paveva
Určite aj ja vyskúšam, dobrý nápad pekná buchtička
janara
receptík poznám...je to super..dá sa na studeno aj na teplo konzumovať,,už som dávno nerobila dakujem za pripomenutie
eliza7417
vyzerá to skvele, určite vyskúšam, milujem pečeň... ukladám do KK
izabella929
vyzerá pekne.-)))ľúbim každý druh pečienky.-) ale tá pravá husacia, to je mňamka.-))))))))) Veselé Veľkonočné sviatky.-)
lianka
taktiež ju robievam, miesto masti dávam olej, nie je taká ťažká. Zvyknem ju dávať aj do malých pohárov a vysterilizovať, vyskúšajte je to výborná paštéta.
garanco
Ešte som také nerobila, mám husaciu masť, vyskúšam, recept sa mi páči!
mia2404
garanco: ja som tam už dávala aj bravčovú masť a bolo to super aj tak
lianka
Mia 2404, ja to sterilizujem 90 minút a potom hneď vyberiem z hrnca a nechám vychladnúť. Keď vychladne poprezerám či viečka dobre chytili a keď sa mi niektoré nepozdáva, dám do chladničky a tú prvú skonzumujeme. Ostatné môžu byť uložené v špajzi. Prajem veselú Veľkú noc.
mia2404
lianka : dakujem za radu a vyskúšam aj takto .Podobne aj vám veselú veľkú noc :-)