Fajnotková ryža

angast - fotkaangast, 29. marca 2013
Fajnotková ryža
Foto: angast

Túto ryžu niekedy robil Oliver a po odskúšaní nám veľmi chutila. Používa sa k ázijským kuracím špecialitám i ako samostatné vegetariánske jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
2 hrnček
2 PL
3 ks surové
1/2 ks citróna
1 PL
1 PL
1/2 hrnček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu s vodou , olivovým olejom s troškou soli dáme na panvicu , premiešame a necháme pomaly variť 8 minút zakrytú pod pokrievkou. Vajcia , citr. šťavu, sezamový olej, sójovú omáčku, jarnú cibuľku s trochou soli vyšľaháme ako na omeletu a nalejeme na uvarenú ryžu. Zakryjeme pokrievkou a necháme zakryté, pokiaľ omeleta nestuhne. Podávame pokvapkané so sladkou čili omáčkou a obložíme poľničkovým šalátom.

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
z rolády po nočnom nájazde kamarátov veľa nezostalo, ešte že som zachránila som aspoň kúsok na fotenie a pre kúpačov...ryža si dám teda bez rolády
@angast no podľa helmy a koňov pod Tebou som usúdila, že si Rímsky legionár a olympik, a počas mrazov vavrín nerastie, tak si si uplietol venček aspoň z poľného šalátu.

Pridaj komentár k receptu: