Foto: angast
Túto ryžu niekedy robil Oliver a po odskúšaní nám veľmi chutila. Používa sa k ázijským kuracím špecialitám i ako samostatné vegetariánske jedlo.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu s vodou , olivovým olejom s troškou soli dáme na panvicu , premiešame a necháme pomaly variť 8 minút zakrytú pod pokrievkou. Vajcia , citr. šťavu, sezamový olej, sójovú omáčku, jarnú cibuľku s trochou soli vyšľaháme ako na omeletu a nalejeme na uvarenú ryžu. Zakryjeme pokrievkou a necháme zakryté, pokiaľ omeleta nestuhne. Podávame pokvapkané so sladkou čili omáčkou a obložíme poľničkovým šalátom.
hore na ryži ostala asi 1cm vrstva omelety , ktorú pri servírovaní roztlačíš vidličkou. Môžeš ju použiť ako prílohu pre svoju roládu.
presne tak. Ako si to mohla uhádnuť. Ja som cítil , že niekto na to príde.
v minulom storočí tu v Lopašníku boli nejakí hygienici a na prameň nám dali ceduličku , že moc neškodí.
ja som bol chudobný legionár , mal som len kozu , ale vysvitlo nakoniec , že je to cap