Fajnotková ryža

angast - fotkaangast, 29. marca 2013
Fajnotková ryža
Foto: angast

Túto ryžu niekedy robil Oliver a po odskúšaní nám veľmi chutila. Používa sa k ázijským kuracím špecialitám i ako samostatné vegetariánske jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
2 hrnček
2 PL
3 ks surové
1/2 ks citróna
1 PL
1 PL
1/2 hrnček




Postup

  1. 1

    Ryžu s vodou , olivovým olejom s troškou soli dáme na panvicu , premiešame a necháme pomaly variť 8 minút zakrytú pod pokrievkou. Vajcia , citr. šťavu, sezamový olej, sójovú omáčku, jarnú cibuľku s trochou soli vyšľaháme ako na omeletu a nalejeme na uvarenú ryžu. Zakryjeme pokrievkou a necháme zakryté, pokiaľ omeleta nestuhne. Podávame pokvapkané so sladkou čili omáčkou a obložíme poľničkovým šalátom.

Diskusia k receptu

izabella929
Nádherná pastva pre oči.-) krásne vítanie jari s pestrofarebnou ryžou...)Veselé prežitie Veľkonočných sviatkov tebe i celej Tvojej rodinke...
tiginko
znie to veľmi lákavo, len na obrázku neviem rozoznať tú omeletu. Zrejme to pretieklo do ryže a upieklo sa to na spodku...či?
elixir
veľmi dobre to vyzerá... ale ten zelený venček, ten si si pred jedením dal na hlavu? :)
afataga
clovece to moze byt dobre, vymyselnik, vy mate doma pitnu vodu?
angast
@tiginko
hore na ryži ostala asi 1cm vrstva omelety , ktorú pri servírovaní roztlačíš vidličkou. Môžeš ju použiť ako prílohu pre svoju roládu.
angast
@elixir
presne tak. Ako si to mohla uhádnuť. Ja som cítil , že niekto na to príde.
tiginko
z rolády po nočnom nájazde kamarátov veľa nezostalo, ešte že som zachránila som aspoň kúsok na fotenie a pre kúpačov...ryža si dám teda bez rolády
margaretka28
Pekne si to naservíroval, ak ťa tu zajtra neuvidíme, tak tá voda pitná nebola, ale budeš nám chýbať!
angast
@atafaga
v minulom storočí tu v Lopašníku boli nejakí hygienici a na prameň nám dali ceduličku , že moc neškodí.
angast
keď odchádzali mrmlali si niečo pod nos, že to je aj tak jedno či vymrieme po lopate , alebo od vody
elixir
@angast no podľa helmy a koňov pod Tebou som usúdila, že si Rímsky legionár a olympik, a počas mrazov vavrín nerastie, tak si si uplietol venček aspoň z poľného šalátu.
tiginko
@angast len dúfam, že sa hygienici nepomýlili a nezabudli dať nad "moc" mäkčeň. To by ste sa teda asi zle pochopili...
angast
@elix ír
ja som bol chudobný legionár , mal som len kozu , ale vysvitlo nakoniec , že je to cap

helica
predpokladám, že si na to prišiel, až keď si chcel tú kozu, či (capa) podojiť.
mracik9
Nevidíte, že miesto nožičky mu vyrástlo kopýtko,ale tá ryža môže byť dobrá,ingrediencie mám,tak určite vyskúšam.
angast
som rád , že máte veselú Veľkú noc /teda piatok/
angast
som rád , že máte veselú Veľkú noc /teda piatok/
afataga
toho capka sme uz dojili pri inom recepte a s to vodou? podla mojich pozorovani predsa eln taka neskodna nebude
abdul
Nepožičal toho capa z kafilérky ?
angast
už ste tu zas ? Nemôžete spávať, keď tu už od desiatej strašíte ?
afataga
capko vyzera zivotaschopny narozdiel od toho kozmonauta
abdul
Len aby z druhej strany capka nebolo postavené lešenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia