Eintopf z pečienok a húb

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime mletou paprikou, urestujeme a podlejeme malým množstvom vody alebo hydinovým vývarom. Paradajky sparíme (blanžírujeme) vo vriacej vode cca 30 sekúnd a olúpeme. Nakrájame na kocky a pridáme k mäsovému základu.
  2. Očistené huby nakrájame – šampiňóny na štvrtinky a malé kuriatka necháme vcelku. Malé množstvo oleja necháme rozohriať na teplotu 220 oC a huby prudko urestujeme. Zbytočne nemiešame, huby necháme 3 – 5 minút bez miešania opiecť. Potom huby premiešame a opakujeme proces.
  3. Restované huby vložíme do základu, zamiešame a dochutíme cesnakom a soľou. Podľa potreby zahustíme zápražkou. Hotové porcie môžeme zjemniť kyslou pochúťkovou smotanou.