Egrešový pohár
Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 6. októbra 2011
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 6. októbra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do hrnca dáme egreše, trochu vody a cukor, podľa toho, aké kyslé sú egreše. Rozvaríme a necháme vychladnúť.
- 2
Podľa návodu uvaríme čokoládový puding. Piškótové pláty (svetlý a tmavý) spojíme pudingom a nakrájame na malé kocky.
- 3
Do pohára dáme 1 lyžicu rozvarených egrešov, kocky piškót a zalejeme to čokoládovým pudingom. Ozdobíme šľahačkou.
- 4
Vareškov tip: Hoci sa už sezóna egrešov skončila, môžeme pri tomto dezerte čerstvé nahradiť mrazeným alebo zaváraným ovocím. V pohári skúste egreše nahradiť napríklad čerstvým kivi.
- 5
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu