Egrešový pohár

Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 6. októbra 2011
Egrešový pohár
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

150 g
 podľa potreby
1 téglik
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme egreše, trochu vody a cukor, podľa toho, aké kyslé sú egreše. Rozvaríme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Podľa návodu uvaríme čokoládový puding. Piškótové pláty (svetlý a tmavý) spojíme pudingom a nakrájame na malé kocky.

  3. 3

    Do pohára dáme 1 lyžicu rozvarených egrešov, kocky piškót a zalejeme to čokoládovým pudingom. Ozdobíme šľahačkou.

  4. 4

    Vareškov tip: Hoci sa už sezóna egrešov skončila, môžeme pri tomto dezerte čerstvé nahradiť mrazeným alebo zaváraným ovocím. V pohári skúste egreše nahradiť napríklad čerstvým kivi.

  5. 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia