Džuveč (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Olej zohrejeme v hrnci, mäso opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a rajčinový pretlak a zalejeme asi 800 ml vody. Hrniec prikryjeme a pečieme asi 70 minút pri 180°C v rúre. Pridáme ryžu a dusíme ešte 10 minút.


  2. Papriku nakrájame na pásiky, zemiaky na plátky a pridáme do hrnca, keď je mäso takmer hotové. Dusíme ďalších 15 minút.


  3. Maizenu rozrobíme v troche vody a primiešame do hrnca. Nakoniec pridáme na štvrtiny nakrájané rajčiny. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu, ale nemiešame.