Džuveč (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Olej zohrejeme v hrnci, mäso opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a rajčinový pretlak a zalejeme asi 800 ml vody. Hrniec prikryjeme a pečieme asi 70 minút pri 180°C v rúre. Pridáme ryžu a dusíme ešte 10 minút.

- Papriku nakrájame na pásiky, zemiaky na plátky a pridáme do hrnca, keď je mäso takmer hotové. Dusíme ďalších 15 minút.

- Maizenu rozrobíme v troche vody a primiešame do hrnca. Nakoniec pridáme na štvrtiny nakrájané rajčiny. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu, ale nemiešame.
|