Zemiakové halušky
Džgance s makom a so slivkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Ošúpané zemiaky pokrájame a zalejeme
teplou vodou, osolíme a varíme
úplne domäkka. Pomocou pokrievky
dve tretiny vody scedíme, zemiaky
posypeme hrubou múkou, vareškou
premiešame, prikryjeme pokrievkou
a necháme asi 15 minút spariť múku.
- Potom zo zemiakov a z múky vyšľaháme
hladké cesto, ktoré udržiavame v teple.
- Tesne pred podávaní vykrajujeme džgance lyžicou namočenou
v rozpustenom masle a kladieme ich priamo na
tanier. Posypeme zmesou práškového
cukru a mletého maku. Ozdobíme karamelizovanými
slivkami (na panvici rozpustíme kryštálový cukor, pridáme polené slivky a necháme skaramelizovať). Polejeme rozpusteným
maslom.
|