Dvojsyrové excelentné lasagne (fotorecept)

Autor receptu: jody

Mama kričí zo špajze: "Našla som lasagne! Je ich len pár, uvaríme z nich niečo!" A tak sme uvarili.

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nachystáme kopec surovín. Rajčinu a salám nakrájame na pásiky, pór na kolieska. Oba syry nastrúhame. Špenátové listy necháme tak.
  2. Do maslom vymazanej zapekacej misky ukladáme vrstvy - naspodok lasagne (nepredváram), vrstva špenátu, rajčiny, salám, pór a zasa dokola... (Musím sa priznať, zle som odhadla množstvo a jedna vrstva lazaní by bola chýbala, tak som namiesto nich nasypala cestoviny kolienka :-) Poslednú vrstvu tvoria lasagne.
  3. Na domácom masle speníme múku, opečieme, zalejeme domácim mliekom a za stáleho miešania uvaríme bešamel. Riedime mliekom, nemal by byť príliš hustý. Dochutíme soľou (s tou opatrne, syry sú slané), čiernym korením a muškátovým kvetom. Nakoniec pridáme oba nastrúhané syry, vypneme oheň a necháme rozpustiť. Zalejeme pripravenú zmes.
  4. Pečieme podľa typu trúby na 180 stupňov cca 40 minút, nemalo by tam byť priveľa tekutiny a vrch by mal byť zapečený. Kto je schopný, nechá vychladnúť a krája na úhľadné porcie, my sme nečakali a pohltali to horúce. DObrú chuť.