Dvojfarebné orechové kocky

ancicka - fotkaAncicka, 13. apríla 2019 15:20
Ďalšie recepty »
Dvojfarebné orechové kockyFoto: ancicka
24
porcií
60 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

6 ks
300 g
1,5 dl
1 dl
300 g
3 PL
1 bal.
Plnka:
300 g mleté
50 g
1/2 dl
1 dl
 (riedka)
Biely marcipán:
200 g
250 g
250 g
Navrch:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom. Pridáme ostatné ingrediencie a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme na papieri na veľkom plechu.

  2. 2

    Necháme vychladnúť. Vychladený korpus jemne potrieme marmeládou.

  3. 3

    Plnka: Mlieko necháme zovrieť, primiešame orechy, cukor a zavaríme. Odstavíme, pridáme rum, premiešame a orechovú masu roztiahneme na korpus.

  4. 4

    Sušené mlieko, maslo a cukor dobre vymiešame a hmotu rozvaľkáme medzi 2 papiermi na veľkosť korpusu a prenesieme na orechovú plnku. Valčekom jemne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.

  5. 5

    Zákusok pokrájame na kocky (asi 6x6 cm) a každú kocku zošikma namočíme do čokoládovej polevy. Ukladáme na mriežku.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist