Dvojfarebné orechové kocky
Foto: ancicka
24
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
300 g |
|
1,5 dl |
|
1 dl |
|
300 g |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
300 g mleté |
|
50 g |
|
1/2 dl |
|
1 dl |
|
(riedka) |
|
Biely marcipán: | |
200 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom. Pridáme ostatné ingrediencie a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme na papieri na veľkom plechu.
- 2
Necháme vychladnúť. Vychladený korpus jemne potrieme marmeládou.
- 3
Plnka: Mlieko necháme zovrieť, primiešame orechy, cukor a zavaríme. Odstavíme, pridáme rum, premiešame a orechovú masu roztiahneme na korpus.
- 4
Sušené mlieko, maslo a cukor dobre vymiešame a hmotu rozvaľkáme medzi 2 papiermi na veľkosť korpusu a prenesieme na orechovú plnku. Valčekom jemne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.
- 5
Zákusok pokrájame na kocky (asi 6x6 cm) a každú kocku zošikma namočíme do čokoládovej polevy. Ukladáme na mriežku.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ak môže arašidy, vyskúšaj nesolené nepražené. Arašidy nie sú orechy, ale strukovina. Alebo nasucho opražené a pomleté vločky
ďakujem, ale nemôže ani arašidy ani vločky/celiakia/, ale mandle áno, tak už som rozmýšľala aj nad tou alternatívou náhrady