Orechový zákusok

Dvojfarebné orechové kocky

Autor receptu: ancicka

24
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom. Pridáme ostatné ingrediencie a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme na papieri na veľkom plechu.
  2. Necháme vychladnúť. Vychladený korpus jemne potrieme marmeládou.
  3. Plnka: Mlieko necháme zovrieť, primiešame orechy, cukor a zavaríme. Odstavíme, pridáme rum, premiešame a orechovú masu roztiahneme na korpus.
  4. Sušené mlieko, maslo a cukor dobre vymiešame a hmotu rozvaľkáme medzi 2 papiermi na veľkosť korpusu a prenesieme na orechovú plnku. Valčekom jemne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.
  5. Zákusok pokrájame na kocky (asi 6x6 cm) a každú kocku zošikma namočíme do čokoládovej polevy. Ukladáme na mriežku.