Dvojfarebné mäso

Autor receptu: peter64

Tento recept mám od svojej susedy.

Postup

  1. Bravčové a kuracie mäso umyjeme a pokrájame na pásiky. V miske zmiešame rozšľahané vajcia, škrob, mletý zázvor, papriku, soľ a vegetu. Polovicu marinády odoberieme do druhej misky a marinujeme v nej bravčové mäso. Kuracie naložíme do zvyšku marinády, ale do nej pridáme karí korenie a cukor. Naložené mäso odložíme do chladničky, najlepšie cez noc.
  2. V dvoch panviciach rozpálime olej a osobitne opečieme bravčové i kuracie mäso. k bravčovému mäsu pridáme ku koncu opekania sterilizovanú kápiu nakrájanú na tenké prúžky, prelizovaný cesnak a pár kvapiek sójovej omáčky
  3. Kuracie mäso podlejeme malým množstvom bieleho vína, sójovou omáčku, krátko povaríme a na záver posypem nesekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou, rôznymi druhmi listových šalátom alebo paradajkovým šalátom.