Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: martinis

Výborné vegetariánske jedlo - dusené tofu s paprikou a paradajkou, dochutené majoránom a tymiánom, zjemnené bielym jogurtom :)

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Marinádu pripravíme zmiešaním surovín, pomer sójovky a oleja je možné upraviť alebo pripraviť ju od oka. Tofu nakrájané na kocky vmiešame do marinády, prikryjeme a necháme odpočívať, pokým pripravíme zeleninu.
  2. Do hlbokej panvice kvapneme olej, opečieme cibuľu a pridáme tofu, ktoré orestujeme dozlatista. Poprášime mletou paprikou (môže byť sladká i pálivá), pridáme zeleninu aj bobkový list a podlejeme teplou vodou. Dusíme zhruba 15 minút.
  3. Do hotového jedla pridáme majorán aj tymián a na zjemnenie vmiešame malý pohár bieleho jogurtu. Pred podávaním posypeme trochou mletej papriky a podávame s chlebom, zemiakmi či ryžou :)
  4. Môj tip : januárové paradajky nebývajú najchutnejšie, preto pokojne použite pohár dobrého domáceho leča.
  5. Dlhší recept a nové články nájdete na mojom blogu martins-kok.webnode.sk :-)