Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: martinis
Výborné vegetariánske jedlo - dusené tofu s paprikou a paradajkou, dochutené majoránom a
tymiánom, zjemnené bielym jogurtom :)
1 porcia |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Marinádu pripravíme zmiešaním surovín, pomer sójovky a oleja je možné upraviť alebo pripraviť ju od oka. Tofu nakrájané na kocky vmiešame do marinády, prikryjeme a necháme odpočívať, pokým pripravíme zeleninu.
- Do hlbokej panvice kvapneme olej, opečieme cibuľu a pridáme tofu, ktoré orestujeme dozlatista. Poprášime mletou paprikou (môže byť sladká i pálivá), pridáme zeleninu aj bobkový list a podlejeme teplou vodou. Dusíme zhruba 15 minút.
- Do hotového jedla pridáme majorán aj tymián a na zjemnenie vmiešame malý pohár bieleho jogurtu. Pred podávaním posypeme trochou mletej papriky a podávame s chlebom, zemiakmi či ryžou :)
- Môj tip : januárové paradajky nebývajú najchutnejšie, preto pokojne použite pohár dobrého domáceho leča.
- Dlhší recept a nové články nájdete na mojom blogu martins-kok.webnode.sk :-)