Dusené sójové mäso na zelenine (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Sójové mäso patrí k jedlám ktoré z času na čas zjedia u nás všetci ale najviac túto náhradu mäsa ľúbim ja. Za tie roky čo ho varím mám svoj osvedčený tip na prípravu.

Suroviny

Postup

  1. Na pol lyžici oleja nasucho opečiem nudličky, ktoré vyberiem zo sáčku bez drobizgu. Po opečení ich presypem bokom do misky.
  2. Na druhej polovici oleja osmahnem pripravenú zeleninu. Ja som mala aj malý baklažán ktorý som si nakrájala na kocky.
  3. Primiešala som si k zelenine nudličky, zaliala vriacou vodou aby bola zeleninka ponorená a dusila som 15 minút na slabom ohni. Pridala som jeden kurací bujón, nesolila som. Voda sa takmer vyvarila.
  4. V kastróle som si nasucho opiekla do zlatohneda cestovinu - broky. Zaliala som najskôr pohárom studenej vody, potom vriacou vodou a varila 7 minút. Naliala som zas studenú vodu z pohára, premiešala a nechala pod pokličkou dôjsť už odstavené 10 minút. Preliala som ich cez sitko a prepláchla.
  5. Ako chuťovku som si opiekla na panvici tenké plátky zeleru. Skúšala som prvý krát, doteraz som nemala odvahu. Ale, chutili mi.
  6. Mäso sójové so zeleninou, cestovina a k tomu zelerové plátky.