Dusené slávky na bielom víne s bylinkami a cesnakom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Do širokého kastróla nalejeme olivový olej a necháme rozpáliť, pridáme očistený a na tenké plátky nakrájaný cesnak, šalotku nakrájanú nadrobno a necháme speniť. Potom zalejeme vínom a varením redukujeme na polovicu asi 5 minút. Pridáme už očistené a všetkých nečistôt zbavené mušle. Otvorené či inak poškodené mušle vyhodíme, okoreníme čerstvo podrveným čiernym korením.
  2. Priklopíme pokrievkou a na prudkom ohni dusíme, až sa mušle napoly otvoria - asi 2 minúty. Pridáme bylinky a ešte povaríme asi 2 minúty, aby sa mušle celkom otvorili, prípadne dochutíme soľou a korením.
  3. Neotvorené mušle vyhodíme. Podávame v hlbokom tanieri preliate šťavou z dusenia a ozdobené citrónom a bylinkami s bielym chlebom.
  4. Náš tip: Kto nie je zdatný v krájaní, môže cesnak nakrájať na plátky na strúhadle.