Dusené šampiňóny s údeným tofu

Autor receptu: forneta

ospravedlňujem sa, ale zabudla som napísať kolko vážili šampiňony, ale viem že sme dali jeden taký morký kelímok, možno mal nejakých 250g? Ale to len tipujem

Postup

  1. Najemno pokrájanú cibuľu osmažíme na panvici, pridáme na kocky pokrájané tofu (najjednoduhšie to je tak, že vodorovne prerežete asi v polovici a potom na pásiky a nakoniec na kocky - spôsob mojej maminy). Keď tofu trošku oružovie tak pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a niekoľko krát dobre premiešame.
  2. Keď šampiňóny pustia šťavu, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 4 min. Potom pridáme kukuricu, korenie, omáčku, rascu a chilli.
  3. Podávame ako prílohu. (väčšinou to podávame s marinovanými kúskami kuracích pŕs a hranolkami. PS: hodím aj recept na tie marinované prsia)