Foto: orchidea
Recept je z knihy "Recepty zo života". Robila som ho v tlakovom hrnci, dávam ho ako inšpiráciu pre všetkých, ktorí v takýchto hrncoch varia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr som rozporcovala umyté kura. Potom som ho zbavila kožky.
- 2
Na oleji som orestovala nakrájanú cibuľu, pridala som cesnak, nakrájané šampiňóny, soľ, rascu, korenie, všetko som chvíľu popražila a vložila som kuracie mäso.
- 3
Mäso som chvíľu opražila, podliala som vodou.
- 4
Hrniec som zatvorila, nastavila čas dusenia na 25 minút.
- 5
Mäsko bolo mäkké tak som ho vybrala.
- 6
K šťave v hrnci som pridala konzervu paradajok (samozrejme sa dajú použiť aj čerstvé paradajky)... a už som len zahustila hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. Nechala som prejisť varom a hotovo.
- 2
Ten čas je možno orientačný, určite stačí aj menej, asi záleží od tlakového hrnca ale priznám sa že za 25 minút sa mi hovädzie mäso ešte nepodarilo uvariť, udusiť...
nerozumiem tvojmu príspevku...ak to má byť kritika tak ďakujem...