Dusené kura na šampiňónoch fotorecept

orchidea - fotkaorchidea, 27. marca 2012
Dusené kura na šampiňónoch (fotorecept)
Foto: orchidea

Recept je z knihy "Recepty zo života". Robila som ho v tlakovom hrnci, dávam ho ako inšpiráciu pre všetkých, ktorí v takýchto hrncoch varia.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr som rozporcovala umyté kura. Potom som ho zbavila kožky.

  2. 2

    Na oleji som orestovala nakrájanú cibuľu, pridala som cesnak, nakrájané šampiňóny, soľ, rascu, korenie, všetko som chvíľu popražila a vložila som kuracie mäso.

    Dusené kura na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som chvíľu opražila, podliala som vodou.

    Dusené kura na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec som zatvorila, nastavila čas dusenia na 25 minút.

    Dusené kura na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko bolo mäkké tak som ho vybrala.

    Dusené kura na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K šťave v hrnci som pridala konzervu paradajok (samozrejme sa dajú použiť aj čerstvé paradajky)... a už som len zahustila hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. Nechala som prejisť varom a hotovo.

    Dusené kura na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

zdenkas
Tlakáč používam veľmi často -nedám naň dopustiť a tento receptík isto vyskúšam.Ďakujem.
jarunka
Pekny, jednoduchy receptik. Ja nemam tlakovy hrniec, ja sa ho nejak bojim, hoci moja mama ho mala tiez. Pamatam si na jednu nehodu ktoru s nim mala, zabudla nan a ked ho otvorila, vytahovala skorej kur. kosti a potom aj maso, no zjedlo sa to aj tak, urobil z toho rizoto.
cica2
už som pár tvojich receptov vyskúšala a boli výborné, rada sa budem inšpirovať....kk :-)
janikbj
môže byť výborné, ale príde mi 25 min. v tlaku zbytočne veľa. 25min. varím hovädzie. neskúšala si dusiť kratšie?
orchidea
@Janikbj (20.10.2017 11:20)

Ten čas je možno orientačný, určite stačí aj menej, asi záleží od tlakového hrnca ale priznám sa že za 25 minút sa mi hovädzie mäso ešte nepodarilo uvariť, udusiť...
1x haji

Zaujímavé video z archívu TV Varecha