Dusené kura na šampiňónoch (fotorecept)
Autor receptu: orchidea
Recept je z knihy "Recepty zo života". Robila som ho v tlakovom hrnci, dávam ho ako inšpiráciu pre všetkých, ktorí v takýchto hrncoch varia.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr som rozporcovala umyté kura. Potom som ho zbavila kožky.
- Na oleji som orestovala nakrájanú cibuľu, pridala som cesnak, nakrájané šampiňóny, soľ, rascu, korenie, všetko som chvíľu popražila a vložila som kuracie mäso.
- Mäso som chvíľu opražila, podliala som vodou.
- Hrniec som zatvorila, nastavila čas dusenia na 25 minút.
- Mäsko bolo mäkké tak som ho vybrala.
- K šťave v hrnci som pridala konzervu paradajok (samozrejme sa dajú použiť aj čerstvé paradajky)... a už som len zahustila hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. Nechala som prejisť varom a hotovo.