Dusené bravčové karé s brandy

Autor receptu: martinis

Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky, pečenú papriku a hrsť zelenej fazuľky.

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové karé umyjeme, nakrájame na drobné kocky a premiešame so soľou, čiernym korením a horčicou, najlepšie dijonskou. Necháme cvhíľu odležať, zatiaľ nakrájame cibuľu na jemno, papriku na prúžky a uhorky na malé kúsky.
  2. V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, chvíľu osmážame, pridáme mäso a až sa zatiahne, vmiešame fazuľku, papriku a uhorky. Podlejeme vodou či vývarom a dusíme 15 minút.
  3. Päť minút pred dokončením pre výraznejšiu chuť zmes naposledy podlejeme dúškom brandy, necháme odpariť a naservírujeme. Vhodnou prílohou je pšeno :)