Dusené bravčové karé s brandy
Autor receptu: martinis
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal
kyslé uhorky, pečenú papriku a hrsť zelenej fazuľky.
1 porcia |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové karé umyjeme, nakrájame na drobné kocky a premiešame so soľou, čiernym korením a horčicou, najlepšie dijonskou. Necháme cvhíľu odležať, zatiaľ nakrájame cibuľu na jemno, papriku na prúžky a uhorky na malé kúsky.
- V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, chvíľu osmážame, pridáme mäso a až sa zatiahne, vmiešame fazuľku, papriku a uhorky. Podlejeme vodou či vývarom a dusíme 15 minút.
- Päť minút pred dokončením pre výraznejšiu chuť zmes naposledy podlejeme dúškom brandy, necháme odpariť a naservírujeme. Vhodnou prílohou je pšeno :)