Višňový zákusok
Višňový zákusok

Dunajské rezy s višňami a bielou polevou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. mája 2021
Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept)
Foto: olinecka

Šťavnatý zákusok pre tých, ktorí majú radi višne. Výborné pohostenie na oslavy, sviatky, alebo len tak. Pripravte túto dobrotu pre svojich blízkych.

30
porcií
50-60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
175 g
1 bal.
300 g
štipka
1 PL
175 ml teplé
175 ml
2 PL (na rozmiešanie kakaa)
1 pohár
Krém:
400 ml
3-4 PL
1 bal
250 g čerstvé
Čokoládová poleva:
200-250 g kvalitná
4-5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto, k nim budeme potrebovať ešte olej.

    Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na plnku a polevu.

    Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto: Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vymiešame do penista. Postupne pridávame striedavo teplé mlieko a olej. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, soľou, zľahka vmiešame do vaječného základu. Plech (25x35 cm) vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme 2/3 cesta. Do zvyšku cesta vmiešame kakao rozmiešané v mlieku. Nanesieme na svetle cesto, poukladáme scedene višne, ktoré sme nechali odkvapkať. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.

    Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šťavu z kompótu a cukor dáme do misy, keď máme menej ako 400 ml, doplníme vodou. V troche šťavy rozmiešame vanilkový puding a uvaríme hustý krém, ktorý potom zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.

    Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z upečeného korpusu odstranime papier na pečenie, boky upravíme. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým krémom.

    Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku rozotrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť.

    Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom a polevu nanesieme na plnku. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť.

    Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po stuhnutí pokrájame na rezy alebo kocky. Dobrú chuť.

    Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

eruska25
Takéto pečiem najradšej. Koláče, kde sú višne, sú fantastické. A ten krém z višňovej šťavy nemá chybu - taký kyselkavý - určite je výborný. Veru ho najbližšie upečiem, ďakujem.
motyka
Nádherné a supééér chuť. Určite upečiem aj ja. A výborný príklad aj na použitie iného ovocia. Aj keď višne sú višne. Ale stále ich nemáme. Vďaka za recept. Tá Tvoja rodinka sa má ako v bavlnke. Buď zdravúčka.
olinecka
@motyka (1.5.2021 13:32)

Jaj moja vieš ja len v rámci svojich možností pečiem keď mi je trocha lepšie. Vždy chcem potešiť mojich doma hlavne deti a vnúčatá. Lenže veľa sa nedá keď máš 2x operovane platničky. Ale aj tak som rada že sa recept páči prajem pekný víkend.
haji
Výborné suroviny, pěkný detailní postup a krásné foto! Mně by chutnalo, višňové dobroty jsou nejlepší. Z celého srdce přeji zlepšení zdravíčka, chce to čas a šetřit se! Velké díky za fajnový receptík, jsi šikulka, milá @olinecka !
angie333
Super ako vždy, krásna práca, už podľa úvodnej fotky hneď je jasné , že to je Váš rukopis👍
eruska25
Písala som, že najbližšie ho upečiem. Tak dnes nastal ten čas. Korpus je už upečený, chladne, za chvíľu urobím krém. Teším sa.
eruska25
Dielo sa podarilo! Koláč je fantastický, len čokoládu som dala tmavú, nekamarátim sa s bielou. Ďakujem za recept, určite ho budem piecť častejšie, višní mám zavarených dosť.