Dunajské rezy s višňami a bielou polevou fotorecept
Foto: olinecka
Šťavnatý zákusok pre tých, ktorí majú radi višne. Výborné pohostenie na oslavy, sviatky, alebo len tak. Pripravte túto dobrotu pre svojich blízkych. Zobraziť celý popisŠťavnatý zákusok pre tých, ktorí majú radi višne. Výborné pohostenie na oslavy, sviatky, alebo len tak. Pripravte túto dobrotu pre svojich blízkych.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
175 g |
|
1 bal. |
|
300 g |
|
štipka |
|
1 PL |
|
175 ml teplé |
|
175 ml |
|
2 PL (na rozmiešanie kakaa) |
|
1 pohár |
|
Krém: | |
400 ml |
|
3-4 PL |
|
1 bal |
|
250 g čerstvé |
|
Čokoládová poleva: | |
200-250 g kvalitná |
|
4-5 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto, k nim budeme potrebovať ešte olej.
-
2
Suroviny na plnku a polevu.
-
3
Cesto: Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vymiešame do penista. Postupne pridávame striedavo teplé mlieko a olej. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, soľou, zľahka vmiešame do vaječného základu. Plech (25x35 cm) vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme 2/3 cesta. Do zvyšku cesta vmiešame kakao rozmiešané v mlieku. Nanesieme na svetle cesto, poukladáme scedene višne, ktoré sme nechali odkvapkať. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
-
4
Šťavu z kompótu a cukor dáme do misy, keď máme menej ako 400 ml, doplníme vodou. V troche šťavy rozmiešame vanilkový puding a uvaríme hustý krém, ktorý potom zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
-
5
Z upečeného korpusu odstranime papier na pečenie, boky upravíme. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým krémom.
-
6
Plnku rozotrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom a polevu nanesieme na plnku. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť.
-
8
Po stuhnutí pokrájame na rezy alebo kocky. Dobrú chuť.
Jaj moja vieš ja len v rámci svojich možností pečiem keď mi je trocha lepšie. Vždy chcem potešiť mojich doma hlavne deti a vnúčatá. Lenže veľa sa nedá keď máš 2x operovane platničky. Ale aj tak som rada že sa recept páči prajem pekný víkend.