Višňový zákusok

Dunajské rezy s višňami a bielou polevou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Šťavnatý zákusok pre tých, ktorí majú radi višne.* Výborné pohostenie na oslavy, sviatky, alebo len tak. Pripravte túto dobrotu pre svojich blízkych.

30
porcií
50-60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto, k nim budeme potrebovať ešte olej.
  2. Suroviny na plnku a polevu.
  3. Cesto: Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vymiešame do penista. Postupne pridávame striedavo teplé mlieko a olej. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, soľou, zľahka vmiešame do vaječného základu. Plech (25x35 cm) vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme 2/3 cesta. Do zvyšku cesta vmiešame kakao rozmiešané v mlieku. Nanesieme na svetle cesto, poukladáme scedene višne, ktoré sme nechali odkvapkať. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
  4. Šťavu z kompótu a cukor dáme do misy, keď máme menej ako 400 ml, doplníme vodou. V troche šťavy rozmiešame vanilkový puding a uvaríme hustý krém, ktorý potom zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
  5. Z upečeného korpusu odstranime papier na pečenie, boky upravíme. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým krémom.
  6. Plnku rozotrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom a polevu nanesieme na plnku. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť.
  8. Po stuhnutí pokrájame na rezy alebo kocky. Dobrú chuť.