Dukátové buchty
Dukátové buchty po mojom (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Je tu veľa receptov na dukátové buchtičky, ale ja ich robím trochu inak, po mojom.
2 porcie |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si urobíme kvások. V hrnčeku rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 100 ml vlažného mlieka a medzi prsty múky. Necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, žĺtok, cukor, olej, soľ a pridáme kvások a ostatné mlieko.
- Vymiesime cesto, ktoré necháme pod utierkou odpočívať 40 minút.
- Cesto máme vykysnuté.
- Dáme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku 1 cm.
- Zoberieme si štamperlík (tak ako ja) alebo okrúhlu formičku a začneme z cesta vykrajovať kúsky v okrúhlom tvare, tak ako je na obrázku.
- Vymastíme plech a kladieme do neho vykrojené kúsky, ktoré potrieme olejom.
- Na vrch pridáme ďalšiu vrstvu.
- A tiež potrieme olejom.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Hotové potrieme olejom.
- Teraz si spravíme krém. V studenom mlieku rozmiešame žĺtok, vanilkový a kryštálový cukor a pudingový prášok, varíme na miernom ohni do zhustnutia. Tu je vidieť na tanieri buchtičky aj vrchné aj tie, čo boli pod nimi. Pekne sa ľahúčko odlamovali.
- A teraz ich polejeme hotovým krémom.
- Veľmi nám chutili.