Držkanda (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Držkovú polievku varím na prianie mojej rodiny i ked ja ju nejem:-))urobila som ju aj celiatickú aby mohla obedovať aj dcéra ....

8
porcií
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si držky a ostatné suroviny + zahusťovadlo Farinu bezlepkovú alebo Gustin
  2. nakrájame na drobno cibuľu
  3. do hrnca nalejeme olej alebo ak máme domácu masť a pridáme cibuľu a osmažíme do zlatova
  4. prisypeme papriku a zalejeme vodou
  5. pridáme korenie,vegetu,soľ a kmín
  6. a na to držky ktoré sú už kúpené predvarené a zalejeme vodou podľa toho koľko chceme mať porcíí asi 3 litre vody
  7. nakoniec pretlačíme cesnak
  8. a pridáme majoránku az pri konci varenia aby nezhorkla, môžeme ju ešte rozmrviť v dlaniach pre lepšiu vônu
  9. ešte zahustíme vo vod rozmiešanou múkou alebo Gustinom
  10. necháme prevrieť
  11. a môžeme podávať....dobrú chuť !!!