Držkanda (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Držkovú polievku varím na prianie mojej rodiny i ked ja ju nejem:-))urobila som ju aj celiatickú aby mohla obedovať aj dcéra ....
8 porcií |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme si držky a ostatné suroviny + zahusťovadlo Farinu bezlepkovú alebo Gustin
- nakrájame na drobno cibuľu
- do hrnca nalejeme olej alebo ak máme domácu masť a pridáme cibuľu a osmažíme do zlatova
- prisypeme papriku a zalejeme vodou
- pridáme korenie,vegetu,soľ a kmín
- a na to držky ktoré sú už kúpené predvarené a zalejeme vodou podľa toho koľko chceme mať porcíí asi 3 litre vody
- nakoniec pretlačíme cesnak
- a pridáme majoránku az pri konci varenia aby nezhorkla, môžeme ju ešte rozmrviť v dlaniach pre lepšiu vônu
- ešte zahustíme vo vod rozmiešanou múkou alebo Gustinom
- necháme prevrieť
- a môžeme podávať....dobrú chuť !!!