
Obedový šalát s balkánskym syrom
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a pridáme trochu gyros korenia. Orestujeme na troche...

Baklažánové lasagne
Baklažán nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Budeme potrebovať 2-3 baklažány, závisí od veľkosti....

Raňajková mexická tortila
Kuracie prsia narežeme na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme karí korenie a orestujeme na troche...

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

Rump steak ako ho mám rád ja
Rump steak si necháme zohriať na izbovú teplotu. Okorením ho a polejem troškou oleja. Necháme...

Zapekaná bravčová panenka v slaninke
Vynikajúci a pokojne aj slávnostný obed z bravčovej panenky obalenej v slanine....

Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Zapečené kuracie prsia
Poď si so mnou pripraviť recept, ktorý si určite ešte nevyskúšal/a ;-)

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla....

Bravčová panenka pošírovaná v červenom víne
Tento recept som už veeeľmi dávno nerobila napriek tomu, že je výborný a až dnes mi tak prišiel na chuť....

Kôprová omáčka s prílohou z mletého mäsa
Jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinku. Je vhodné na obed i na večeru, so...

Kurací rezeň Hawaii s liptovským oštiepkom
Môj variant na obľúbenú kuracinu s oštiepkom z krásneho Liptova....

Krémové kuracie karí pečené v rúre
Aj karí sa dá pripraviť úplne jednoducho v jednom pekáči a takmer bez práce....

Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa
Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká....

Bravčové pliecko ako krkovička
Neviem ako pre koho, ale pre mňa, „staroverca“, je bravčová krkovička ten najchutnejší kúsok z „bravka“, získaného pri domácej zabíjačke....

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Marinované kuracie prsia
Samotná príprava tohto jedla je veľmi rýchla. Vyžaduje ale 2-dňové marinovanie mäsa. Má to ale výhodu....

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami
Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

Kuracie prsia s mrkvou a hráškom
Na troche oleja jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané kuracie prsia (poprípade iné...

Ryžové závitky s údeným lososom
Ryžové rolky sú všestranným receptom, ktorý spája tradíciu a kreativitu....

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...

Vrstvený mäsový bochník
Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník,...

Kel plnený hnedou ryžou a krevetami
Všestranný a lahodný recept, ktorý spája jemnosť kelových listov so šťavnatou a voňavou náplňou....

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Tagliatelle s lososom
V panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom lososa nakrájaného na kocky. Vyberieme na tanier a...

Tortily plnené kuracím mäsom
Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji.

Rybacie guľôčky v omáčke
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...