Drožďová polievka s vajíčkom a guľkami

Autor receptu: dvorka

Túto polievku som uvarila z dostupných surovín v mojej chladničke. Spojila som polievku rascovú s drožďovou ale uvarila som ju v diétnej forme.

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Do kastrólika som dala za lyžičku rasce a nechala som ju chvíľu na horúcom dne, po chvíli začala pukať. Vtedy som nadrobila droždie a miešala som ho pokiaľ malo príjemnú vôňu. Priliala som vodu, domáci polievkový bujón mrazený (na obrázku), nastrúhala som na veľkých slzičkách trochu mrkvy a nechala variť 10 minút.
  2. Použila som dvoj decový pohár na suroviny. Zo strúhanky, krupice, vajíčka, trošky vody a štipky muškátového kvetu (môže byť nastrúhaný orech miesto kvetu) som spravila tuhšie cesto a z neho som nagúľala asi centimetrové guľky . Všetky som ich dala do polievky a keď vyplávali na povrch, nechala som ešte 10 minút vrieť. Polievku som dosolila a pridala štipku papriky.
  3. Do pohárika som dala trošku vody, vyklepla som vajíčko a poriadne premiešala. Vliala som ho do vriacej polievky za stáleho miešania a po minútke som odstavila z plynu. Pred podávaním som pridala zelenú petržlenovú vňať.