Hovädzí burger
Double burger s červenou repou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 (+ chladenie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Mleté mäso okoreníme a dôkladne ho rukou prepracujeme. Rozdelíme ho na štyri časti a vytvarujeme z neho placky. Každú placku položíme na kus papiera na pečenie a necháme minimálne 30 minút stuhnúť v chladničke.
- Na panvici rozohrejeme olej a mäsové placky prudko restujeme z oboch strán. Stiahneme z ohňa, necháme asi 5 minút odpočívať a až potom z oboch strán osolíme.
- Žemle dvakrát pozdĺžne rozkrojíme, vzniknú 3 plátky. Pod grilom všetky časti opečieme z oboch strán. Spodný diel potrieme 1 ČL tatárskej omáčky a posypeme trochou nakrájaného ľadového šalátu. Na šalát položíme plátok repy, opäť potrieme 1 ČL tatárskej omáčky
a priklopíme stredným dielom žemle. Naň rozotrieme tretiu ČL tatárskej omáčky
a opäť posypeme šalátom. Na šalát položíme burger, na ktorý dáme ajvar, nakrájanú uhorku a nasekanú vňať jarnej cibuľky. Priklopíme chrumkavým „vrchnákom“ žemle.
|