Hovädzí burger

Double burger s červenou repou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mleté mäso okoreníme a dôkladne ho rukou prepracujeme. Rozdelíme ho na štyri časti a vytvarujeme z neho placky. Každú placku položíme na kus papiera na pečenie a necháme minimálne 30 minút stuhnúť v chladničke.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a mäsové placky prudko restujeme z oboch strán. Stiahneme z ohňa, necháme asi 5 minút odpočívať a až potom z oboch strán osolíme.
  3. Žemle dvakrát pozdĺžne rozkrojíme, vzniknú 3 plátky. Pod grilom všetky časti opečieme z oboch strán. Spodný diel potrieme 1 ČL tatárskej omáčky a posypeme trochou nakrájaného ľadového šalátu. Na šalát položíme plátok repy, opäť potrieme 1 ČL tatárskej omáčky a priklopíme stredným dielom žemle. Naň rozotrieme tretiu ČL tatárskej omáčky a opäť posypeme šalátom. Na šalát položíme burger, na ktorý dáme ajvar, nakrájanú uhorku a nasekanú vňať jarnej cibuľky. Priklopíme chrumkavým „vrchnákom“ žemle.