Foto: zuzkabluzka
Tento recept mam z jednej talianskej relacie o vareni a je fantasticky pre nas, ktori lubime donatky, ale nemame stroj na ich vyrobu. Ja sama Zobraziť celý popisTento recept mam z jednej talianskej relacie o vareni a je fantasticky pre nas, ktori lubime donatky, ale nemame stroj na ich vyrobu. Ja sama som bola prekvapena jednoduchou pripravou, ale ohromnym vysledkom a hoci su smazene, nie su vobec mastne. Moje dcery ich zboznuju, robim ich velmi casto, pretoze sa vzdy najde niekto, kto ma o ne poziada. :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Kvasnice rozpustim v teplej vode, pridam teple mlieko, vajce a dobre vymiesam.
-
2
Roztopim si maslo a pridam spolu s cukrom a znova vymiesam.
-
3
Na zaver si k nasim "tekutym" surovinam pridam muku a stipku soli. Vymiesam si cesto a miesim asi 10 minut, cesto potom necham hodinu prikryte kysnut.
-
4
Po hodine cesto rozvalkam asi na centimetrovu hrubku(moze byt aj menej, pri smazeni sa pekne nafuknu) a vykrajujem donatky. Ja pouzivam koliecko so sedem a pol centimetrovym priemerom, stredny ma dva a pol cm. Pri takejo velkosti ich spravim cca 30 kusov.
-
5
Pripravene donatky vysmazim na horucom oleji.
-
6
Teraz nam uz len zostava vychladnute donatky namacat v cokolade. Ja pouzivam horku, bez masla, ci hery, len jednoducho roztopim cokoladu s troskou vody, lebo som prilis leniva ju miesat nad parou. Ozdobime cokoladovou ryzou, mozme roztopit bielu cokoladu, puncovu polevu,... fantazii sa medze nekladu.:) Tie na fotke ozdobila moja starsia dcera Natalka, no nie su krasne? ;)
(davam este raz, lebo som zistila, ako adresovat prispevky priamo na ludi)
viem, ze to ma aj nejaky speci nazov, pod ktorym to tu na vareche najdes, ale na to ja hlavu nemam :-)
jednoducho na slabom ohni roztopis cokoladu a zmiesas so slahackovou smotanou do pozadovanej hustoty, miesas kym sa spoji do jednoliatej hmoty
takato poleva je dobra aj na krajanie, lebo aj po stuhnuti je makka a nelame sa :-)
Hotové boli ale výborné. Brala som ich na školskú oslavu a deti sa išli pozabíjať!
Ďakujem za recept.